Letöltenéd a Trónok harcát? A HBO GO most már legálisan is megengedi

A hazai HBO tartva a lépést a felhasználói igényekkel, HBO GO androidos applikációjában végre bevezette a műsorok letölthetőségét.

Mindez azt jelenti, hogy ezentúl bizonyos sorozatok vagy filmek esetében nem kell állandóan internet közelében tartózkodni, hogy szabadon nézhessük kedvenceinket. Persze nem lehet mindent csak úgy szabadon letölteni, bár az eddigi tapasztalatok alapján a HBO saját gyártású tartalmai közel 100%-át, valamint az átvett műsorok esetében is szép számmal kínálja fel az applikáció a későbbi szabad megtekintés lehetőségét. Külön kezeli az app a Kids tartalmakat, így egy csúszka segítségével teljesen elkülöníthető a felnőtt tartalmaktól.

A Netflix 2017-ben vezette be a tartalmak szabad letölthetőségét, ami azóta egy okos funkcióval is bővült, ami azt jelenti, hogy ha végeztünk egy sorozat epizóddal, de holnap néznénk a következőt, akkor a rendszer automatikusan letölti azt (beállítható, hogy csak wifi kapcsolat esetén), az éppen befejezettet pedig törli az eszközről, ezzel is helyet takarítva a felhasználóknak. A magyar HBO GO androidos applikációja ezt még nem tudja, de a későbbiekben bármi elképzelhető. A szolgáltatói tájékoztatás szerint a letöltött tartalmak esetében 30 napunk van arra, hogy elkezdjük megnézni (epizódonként), máskülönben újra le kell tölteni, ami megegyezik a Netflix gyakorlatával.

Azt még nem tudni, hogy IOS vagy PC esetében is lesz-e lehetőség offline műsornézésre, de talán csak hónapok kérdése, mivel nálunk is egyre népszerűbb a streaming tartalomfogyasztás, és rengetegen örülnének annak, ha internet használat nélkül is élvezhetnék a szolgáltatást, ami így sokkal vonzóbb alternatívát jelent az illegális és meglehetősen bonyolult másolásokkal szemben.

Külön rákérdeztem a Vodafonnál, hogy a Red Live tarifák esetében, ahol az adatkeretet nem terheli a HBO GO használata, vajon a letöltött műsorok (a Trónok harca S01 E01 például 880 mb adat) is korlátlanságot jelentenek? Egyelőre még nem érkezett válasz, de amint reagálnak, a cikket ehhez mérten fogom frissíteni.

UPDATE: A Vodafone a Műsoronnak megerősítette, hogy a Red Live tarifacsomaggal a letöltés is korlátlan, tehát útközben, akár mobilnettel is letöltheted a HBO valamint a Netflix tartalmakat, amíg van minimális adatod.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.