Elvesztette a Netflix a legnépszerűbb sorozatát?

Friss hír, hogy a Netflix 90 millió dollár/év ajánlatot tett az NBC-nek az amerikai Office sorozat streaming jogaiért, amit a csatorna elutasított.

A Netflix legnépszerűbb sorozatának a jogai 2021 januárjában fognak lejárni, és az NBC Universal úgy tervezi, hogy az Office onnantól 5 évre átkerül saját streaming platformjára. Viszont a Netflix nem szerette volna elveszíteni húzó kontentjét, hiszen ez a sorozat vezeti a nézettségi listákat, iszonyat mennyiségű aktivitást vált ki a közösségi médiában, ezért óriási veszteséget jelentene a streaming szolgáltatónak.

Az Office US legjobb jelenetei

Az CNBC szerint a Netflix hajlandó lett volna hosszú távú szerződést is ajánlani vígjáték sorozatért, ami évente 90 millió dollárt garantálna a szerződés teljes időtartamára, melynek hossza egyelőre ismeretlen, viszont így is mesés ajánlatnak tűnik. Még 2018-ban hosszabbították meg az Office US szerződését, akkor 2 évre 100 millió dollárra rúgott az összeg, tehát így jelentős emelkedésről beszélhetünk, az NBC viszont továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az Office visszakerüljön, és végül saját streaming platformján gyűjtögesse az előfizetőket.

Ez a deal Magyarországot nem érinti, kérdés viszont, mi lesz így a sorozat hosszútávú lokalizációjával.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.