A hét legjobban várt HBO sorozatai

Tartalmi szempontból erősre sikerült ez a hét a HBO GO műsortárában. Eddig se mondhattuk, hogy ne tudtunk volna válogatni a különböző tartalmak között, de most két olyan sorozatévad is érkezett, amelyekre különböző okok miatt nagyon vártam. Heti ajánló.

A héten folytatódik a Hatalmas kis hazugságok.

Aki látta az első etapot, az hozzám hasonlóan izgatottan várta a folytatást. A Liane Moriarty bestseller regényéből készült első felvonás két éve hatalmas siker volt, többek között Golden Globe és Emmy-díjat is nyert, nem véletlen tehát, hogy szinte azonnal berendelték a folytatását.

A második évad el is hagyta meg nem is az alapművet, hiszen a rendezői széket megszerző Andrea Arnold mellett Moriarty is aktívan részt vett a történet folyatásában. A feladat pedig ismét egy olyan mély karaktervilággal és történettel rendelkező évad megteremtése, amely magában hordozza a korábbi sikereit, sőt, az alkotói- és saját elképzeléseim szerint azt tovább is tudja majd fokozni.

https://www.youtube.com/watch?v=ABQe5PP19ks&t=5s
Magyar feliratos előzetes

Hiszen amit mindenképpen elvárok a folytatástól, az a plusz hozzáadott érték egyre fokozódó plasztikus megteremtése, amitől az első pillanattól azt fogom érezni, hogy valami összetettebb, frissebb dolog történik előttem, mint a Monterey-i ötök egymás között pusmogó visszatérése. A részletes kritika ugyan később fog érkezni a második évadról, de annyi már most kijelenthető, hogy ezekből az értékekből az első epizód is jó adaggal rendelkezik.

Ahogyan Meryl Streep képes tekintetével a tőle megszokott lágysággal szeretni, aztán pillanatok alatt penge módjára gyűlölőletet ébreszteni, az valami egészen egyedi és magával ragadó élmény.

A Város a hegyen viszont új belépőnek számít.

A Showtime nagy reményekkel várt új bűnügyi drámasorozata ma érkezett a műsortárba. A helyszín a 90-es évek Bostonja, a főszereplő pedig az Kevin Bacon, akit a Gyilkos hajsza óta nem igazán láthattunk nyomozós sorozatban, pedig kimondottan jól áll neki ez a műfaj.

https://www.youtube.com/watch?v=IfFQpe8PGaM
A Város a hegyen magyar előzetese

Amit Michael Cuesta rendező is hasonlóképpen láthatott, hiszen Kavin Bacon játssza a meglehetősen korrupt, de sokak által tisztelt FBI-ügynököt, aki maga is érzi, hogy városa lassan fuldoklik a korrupció és a rasszizmus mocsarában. Végül bekövetkezik a csoda, egy afroamerikai kerületi ügyész érkezik Brooklynból, és háborút hirdet a bűnözők ellen. Decourcy Ward (Aldis Hodge) szövetségest talál Jackie Rohrban (Kevin Bacon), és kezdetét veszi kettőjük különös összefonódása. Elsőként egy pénzszállító autókat kirámoló bandát akarnak felszámolni, az ügy azonban hatalmasra fújódik, és sorra dőlnek az eddig stabilnak látszó dominófigurák, magukkal rántva olyanokat is, akik erre talán nem is számítanak.

Boston amúgy is kedvenc amerikai helyszíneim közé tartozik, de az eddig látottak alapján a Város a hegyen stílusa és képi megjelenítése egészen pazar atmoszférát varázsol a képernyőre. A szereposztás kiváló, a sztori pedig már az első rész alapján is jól átdolgozottnak tűnik, szóval valamennyi feltétel adott hozzá, hogy egy kőkemény drámasorozat születésének lehessünk tanúi.

Mindkét sorozatról hamarosan részletes kritikát is olvashattok.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.

Leave a Reply