Itt a fordulat: A Disney átveszi a Hulu platform teljes irányítását

Oszd meg a cikket másokkal is:

A Disney eddig is többséget gyakorolt a Hulu streaming platformjában, de 33%-os részesedés megmaradt az eredeti tulajdonos, a Comcast birtokában.

Ez a tulajdonosi felosztás továbbra is megmarad, azonban a mai bejelentés csavar egy jókorát a helyzeten. A megállapodás szerint a Disney Company teljes operatív ellenőrzést kapott a Hulu szolgáltatása felett, így szinte biztosan állítható, hogy a Disney korlátlan hatalmat fog gyakorolni minden felett, beleértve a készülő tartalmakat, illetve a nemzetközi terjeszkedés ütemezését.

Az egyezség további része szerint 2024 januárjában a Disney felvásárolhatja a Comcast megmaradt 33%-os tulajdonjogát, de a Comcast is megkérheti a Disneyt, hogy legyen szíves tőle a maradék tulajdonrészt megvásárolni. Mindez azt jelenti, hogy a jövőben jelentősen átalakul a streaming piac, és ha eddig nem volt nyilvánvaló, a Disney szeretne előrelépni az első számú szereplőnek.

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Derecskei Zoltán

A Műsoron.hu alapítója

Leave a Reply