2018 legjobb streaming sorozatai (VIDEO)

Elérkezett az idő, hogy műsorra kerüljenek 2018 legjobb sorozatai. Szerintünk ők lennének a legfelkapottabbak, a több száz közötti sorozatos elitkrém, amik azért többet is mondanak magukról, mint egy szimpla szerkesztői vagy kritikai szakvélemény.

legjobbak2018.jpg

A Netflixnek és HBO-nak köszönhetően, hozzánk is eljutottak 2018 legjobb tartalmai. Korábban már írtam a hazai stremaing jelenéről és jövőjéről, hogy ez miként formálja egyre inkább egyfajta online plasztikus folyammá a Video-on-Demand (VOD) szórakoztatást, és ez már nálunk is egyre karakteresebb formát kezd önteni. Összeállításunkban egy korábbi, az S01E01-el folytatott közösségi szavazásunkat vettük alapul, amelyben arról kérdeztük az olvasókat, hogy szerintük melyek voltak 2018 legjobb dráma sorozatai. Azért döntöttünk a dráma kategória mellett, hiszen abból a több száz címből, amik az idén kigördültek a stúdiók hegesztőcsarnokaiból, képtelenség lenne egy 5 címből álló, az olvasó számára kevésbé objektív és mindenre kiterjedő listát készíteni. Ha idevesszük a legmélyebb tartalommal rendelkező sorozatokat, amik leginkább forogtak az influencerek illetve az online sajtó felületein, a kép két nagy, műfajára és tartalmi mondanivalójára jól szétbontható táborra tagolódik: sitcom és dráma.

Mi utóbbi mellett döntöttünk. És év közben javarészt megnéztük, illetve valamilyen módon rendezni próbáltuk a sorozatokat – lehetőleg a streaming platformokat szemlézve-, hazai és nemzetközi trendek és nézői vélemények alapján, hogy a kép tiszta legyen és mentesítve a felesleges túlszaturált maszlagoktól. Ebből állt össze a Műsoron TOP 5, azok a címek, amik szerintünk a legjobbak voltak, és nem csak mert szinte tökéletesen olvasták le a felhasználói igényeket, hanem a maguk elemeiben egyfajta plsuszként, hozzáadott megvalósítási és szórakoztatási élménnyel járultak hozzá 2018 igazán dekoratív sorozatfelhozatalához. Íme tehát 2018 legjobb sorozati, benne némi mákos, aranyló és egyéb műfaji töltelékkel, hogy karácsony végén, továbbá az év utolsó napjaiban adjunk még kicsit a látnivalóra szomjazó fantáziadús világunknak, hiszen 2019 még tovább fogja emelni ezt az amúgy sem gyenge színvonalat.

A felsorolásból kimaradt jó néhány ígéretes debütálás és kiváló folytatás is. Ha szélesebb spektrumban is érdekel benneteket a felhozatal, ezek lennének a „kimaradtak”. Bátran ajánlós mindegyik.

Yellowstone 1. évad (Paramount Networks) kritikám

Happy! 1. évad (Netflix) (kritika hamarosan)

The Good Place 3. évad (Netflix) (sitcom)

Szökés Dannemorából (Showtime, HBO GO) (személyes kedvenc, kritika hamarosan)

 Mondj egy mesét 1. évad (CBS, HBO GO) 

Kövess minket Facebookon és Instagramon is.

Közösségi csoportunkban sorozatokról, filmekről és kávékról is beszélgethetsz.

Derecskei Zoltán

 

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.

“2018 legjobb streaming sorozatai (VIDEO)” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A Tell me a story (Mondj egy mesét!) egy meglepő újdonság volt. Benne valóban izgalmas újításokkal, fasza tempó, szóval érdemes egy próbára, mindenképp! Happy!…pazar 🙂

    Válasz

Leave a Reply