Melyik volt 2018 legjobb dráma sorozata?

Az év végéhez közelítve készülnek a legtöbb összevetések. Ki volt az eddigi legjobb arc az évben, a felhasználók melyik csúcstelefonért vagy melyik játékért lepték el bódult tömegekben az online vagy offline piacokat? Óriási a harc az év végi csúcsért, és ebből a versenytémából mi sem akarunk kimaradni… Csak másképp közelítünk hozzá!

szavazas3.jpg

Nevünkből adódóan 2018 legjobb sorozatait szeretnénk megtalálni, azonban a döntés jogát nem akartuk kisajátítani, hogy csupán személyes illetve éles kritikai szempontunk álljon a legjobb cím mögött, hanem lássuk, nektek nézőknek és olvasóknak melyik sorozat tetszett a legjobban 2018-ban?

Ezért hát követve a közösség számunkra lényeges elvi követelményét, összefogtunk az S01E01 Bloggal  és Facebookos csoporttal, hogy megtaláljuk mindezek felettit, egyet, az év legjobbját. Amiért magyarok tucatjai ültek hosszú heteket a képernyők előtt, még nyári szabadságukat is képesek voltak beáldozni csak hogy kielégítsék igényüket kedvenc sorozatukért, ezért érdemes ebben a közösségi szellemiségben gondolkodni.

szavazas2.jpg

Döntsön tehát a közösség…

Hiszen ami szerintünk az egyik legfontosabb az ilyen összehasonlításokban, hogy a megannyi giccses és frappáns marketingszövegen túlmenően, a nézői meglátásból lehet egy év végi sorozatdömpinget, címekkel és véleményekkel tűzdelt rangsort legjobban felállítani. Eközben pedig felvonultatjuk az idei sorozatokat egymást követően, lehet kommentelni és véleményezni a látottakat, fogjuk fel úgy, hogy prezentáljuk nektek a sorozatok krémjét egy adott kategóriában, ti pedig a végén eldöntitek az év legkreatívabb kérdését.

Már csak számít, hogy mit hasonlítunk össze mivel…

szavazas1.jpg

Egy ilyen jellegű összeállítás csak akkor műsor igazán, ha műfaji sajátosságokat hasonlítunk egymáshoz, saját súlycsoportjukban keressük az év legnézettebb, leginkább magával ragadó szériáit. Így esett a választásunk 2018 legjobb dráma sorozat kategóriájára, hiszen nem tévedek vele, e tekintetben születtek a legizgalmasabb és cselekményükben legkiterjedtebb tartalmak ebben az évben. 

30 címet gyűjtöttünk össze. Figyelembe vettük a filmes adatbázisokat, az IMDb a RottenTomatoes ajánlóit és ott leadott értékeléseket, de szemléztünk a hazai kritikákból és reakciókból is, hogy egy belterjes és valóban szórakoztató lista álljon fel, amely kellőképpen illeszkedik a hazai sorozatnézés igényeihez. Külön öröm számomra az Aranyélet jelenléte. Fantasztikus érzés egy olyan dráma sorozatos listát készíteni, amelyben kiemelt szerepet kapott egy hazai kontent, és ennek már harmadik (szomorúan az utolsó) évada képviseli magát egy olyan rangsorban, ahol a Westworld, a Bodyguard, a Mayans vagy a Shameless betonkemény ellenfeleivel kell megmérkőznie.

A szavazás menete a következő: 

Minden héten 10 címet küldünk ringbe, azaz a fordulóba, hétfő reggeltől vasárnap éjfélig. 7 napig lehet szavazni rájuk az S01E01 Facebookos csoportban. Az a cím nyeri a fordulót, amelyik vasárnap éjfélkor a legtöbb szavazattal rendelkezik. Az bekerül a döntőbe, és másnap reggeltől jön a következő forduló, ugyan ezzel a felosztással. Heti 10 sorozatcím, 3 héten keresztül, és a legtöbb voksot begyűjtő széria nyeri a fordulót. A 4. héten rendezzük a döntőt a 3 legtöbb szavazatot kapott sorozatcímmel, és az utolsó hét vasárnapján kiderül, melyik volt számotokra 2018 legjobb dráma sorozata.

Az első forduló így néz ki: 

1. Bodyguard (BBC One)

2. Mayans (FX)

3. Manifest (NBC)

4. Westworld 2. évad (HBO)

5. Jack Ryan (Amazon Prime Video)

6. Tell Me a Story (Mondj egy mesét) (CBS, itthon HBO GO)

7. Killing Eve (Megszállottak viadala) (BBC America, itthon HBO GO)

8. You (Netflix)

9. All American (Spencer) (The CW, itthon HBO GO)

10. Walking Dead 9. évad (AMC)

 

Jövő héten újabb forduló, további 10 sorozatra adhatjátok le a szavazataitokat, hogy minél érdekesebb és szórakoztatóbb legyen megtalálni 2018 legjobb dráma sorozatát.

Csatlakozzatok az S01E01 Blog Facebookos csoportjához, ahol mi is gyakran megjelenünk.

A Műsoron Facebookos csoportjában pedig filmekről, sorozatokról és kávékról lehet írni és olvasni moderált körülmények között. Osszátok meg véleményeiteket, és olvassátok anyagainkat. Kövessétek híreinket is.

Derecskei Zoltán

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.

Leave a Reply