Trónok harca kibeszélő- 4 rész alapján

Oszd meg a cikket másokkal is:

Tudtuk,hogy George Martin-nak és az HBO csapatának lassan a végjáték felé kell terelgetnie a sorozat szálait,de azért ismerjük be, még legalább 20-30 évig élveznénk a hét királyság történetét írott vagy képi megjelenítésben. De ez már a végjáték felvezetése, hiszen a hetedik évadra még több harc, sárkány, intrika, és bosszútól fűtött cselszövés jellemzi a képkockákat. Még az elején sokat tanakodtunk, mikor érné meg kritikát készíteni. Rögtön az első rész után (frissiben, melegében) vagy várjunk meg néhány cselekményt, hogy milyen irányba, milyen elgondolással vetik bele magukat a készítők a a téli csata nagy előjátékának. Tehát négy részt tűztünk ki célul, és ez le is ment, reméljük kevesen vannak akik még nem látták mind a négyet, így van mit elemezni, köszönhetően a HBO-nak.

tronok4_2.jpg

Akkor vágjunk is bele. Az korábbi évadoknál már megszokhattuk, hogy hiába vannak és kaszabolnak derekasan a daliás nagy királyok, lovagok és társaik, ha mindig a nők azok, akik vagy sértettség vagy a hatalomvágy iránti elkötelezettség okán is képesek akkora háborúkat kirobbantani, melyet uraik még gondolatban se tudnának összerakni. A két központi szál persze, hogy Westeros és Essos kontinensein vannak. Ez nincs másképp Lannister Cersei esetében sem, aki mint kiderült, bármit képes feláldozni a siker és a hatalom érdekében. Csak a szokásos: Vérfertőzés,árulás,gyilkosság, hogy a legfontosabbakat említsük.Miután fia Joffrey szép életét a háta mögött hagyva ideje korán távozott ebből a játszmából, Cersei egyetlen reménye kisebbik fia Tommen volt, aki viszont elég hamar felismerte a rá váró kínzó életet és végtelen borzalmat, amit édesanyja biztosítana számára, ezért szemrebbenés nélkül leugrott a nagytoronyról. Cersei azóta maga uralkodik a vastrónon, és elnézve a szövetségeket kötő politikai húzásait, van hozzá affinitása. A Lannister háznak igen is joga van a vastrónhoz ,ahogy Viharbanszületett, a Tűzjáró Daenerys Targaryen-nak,is, aki még szinte gyermek, amikor rákényszerül arra,hogy uralkodóvá váljon ebben a zűrzavaros időszakban. Így feszültünk neki a hetedik évadnak, bár az első két részben inkább a taktika a támogatók hűségének megerősítése volt a cél, és már kezd kialakulni,hogy itt bizony hamarosan had el had lesz, mert vészesen fogynak a tétlenség balga másodpercei. Egy régi titokra is fény derült, amikor Jammie Lannister lerohanja Égikertet, ám a diadal és Jammie méltányos gesztusát követően Olenna (Tőviskirálynő) elárulja, hogy bizony ő mérgezte meg Joffrey az esküvő napján, hogy unokáját, Margaeryt megvédje a király kegyetlenkedéseitől…Nahát.(ezt azért sejtettük).Közben azért azt is tudni lehetett, hogy a két legfontosabb szereplő Deanerys és Havas Jon végre valahára találkoznak Sárkánykőn,hogy egyesítsék erejüket.  Jon felhívja a figyelmet a másik veszedelemre is akikről a hét királyságban csak legendákat hallottak a népek,a Mások érkezéséről, de Deaneryst ez láthatóan nem hajtja meg.

tronok4_1.jpg

Vas szülöttei Yara és Theon Greyjoy élvezve Danny támogatását, hihetetlen veszteségeket szereznek Euron Grayjoy nagybácsi miatt, aki egy tengeri ütközetben csúnyán elpopsizza őket.Történt ugyanis, hogy Euron lepaktál Cersei-el,hogy amint vége a háborúnak és a Lennisterek lesznek a bajnokok akkor megkapja jégszívű királynő kezét. Vagy hálószobáját tartósan kibérelné…. És aztán végre a negyedik részben megkapjuk amire már régóta vártunk: a sárkány bevetés közben bemutatják nekünk, hogy milyen előnyökkel jár, ha valakinek van légi támogatása (a hideg futkosott a hátunkon úgy élveztük a csatát).Jammie-ék épp indulnak vissza királyvárba mikor Danny és csapata..no meg az említett sárkány csúnyán felperzseli a környéket. Végkifejlet meg természetesem olyan,hogy az ideg meg fog enni jövő hétig minket hiszen….nem mondjuk el, nézzétek meg, ahogy mi is tesszük.

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Leave a Reply