Világvége 186 nap múlva

Oszd meg a cikket másokkal is:

A címben szereplő állítás ugyan kitaláció, de tudjuk, hogy ennek valóságtartalmán ma is több ezren dolgoznak különböző földrészek szupertitkos kutatólaborjaiban. Mint ahogyan a Salvation sorozat világában működő MIT-en, ahol Amerika legokosabb  ifjú titánjai tanulnak. Közülük is kiemelkedik az egyik végzős diák Liam, aki kutatásával a világűr feltérképezésével szeretne hírnevet, vagyis még csak jobb jegyeket elérni. A rengeteg belefeccölt munka végül persze meghozza a gyümölcsét -holott mentora és egyben tanára sem hitt az egész projektben-,és tanuló megfigyelő programja óriási veszélyt jelezz. A föld a pusztulás szélén áll, egy sebesen száguldó aszteroida közeledésével. Ennyit gondolnánk felvezetésként, a CBS új nyári sorozatához a Salvation-hoz. 

salvation3.jpg

Pilot kritikánk kicsit spoilerezve (1-2 rész.)

Ha annak idején sorokat álltál  Armageddonért és a Deep Impactért, akkor ezt a sorozatot is szeretni fogod. Ha szereted a mentsük meg a földet és legyünk hősök feelinget, akkor minden percét imádni fogod. Ráadásul a “megmentősdi” mellé kapunk egy mellékszálat, összeesküvésessel is. Akkor vágjunk is bele. A pilot igazából csak felvázolja,hogy milyen lehetséges irányba fog menni a történet, és elsősorban inkább a szereplők bemutatásával, azok jelenlegi helyzetével foglalkozik. A történet szerint tehát 186 nap van még hátra, hogy a föld teljesen megsemmisüljön, ezt a fentebb említett Liam el is mondja tanárának, aki miután meggyőződik a tények valódiságáról, egy rejtélyes telefonbeszélgetése után másnapra váratlanul eltűnik (netán megölték,elrabolták,elmenekült,nem tudjuk meg). Liam ekkor keresi fel (vagy inkább menekül) a világhíres Hi-tech milliárdos zsenit Darius-t,(aki a pilot elején előadást tartott az egyetemen), hogy elmondja, tanára és mentora hipp-hopp eltűnt, és csak ő lehet az utolsó aki segíthet ezt a közeledő katasztrófát elkerülni. Szerencsére hi-tech-es barátunknak van Pentagon-os kapcsolata, Harris Edwards a Védelmi miniszter helyettes titkára (oda is bedolgozás van ugyebár,mint ahogy Vasembernél is megszokhattuk). Egy laza meeting a minisztériumi kapcsolattal és “azonnal hiszek neked” arcvágás után minden szigorúan titkos dolgot megmutat nekik és a minisztérium sajtó főnökének, aki egyben a szeretője is (titkos iroda-bázis a pentagon-on belül), A csapat a látottakon teljesen el van képedve, hogy bizony ilyen is működik a Pentagon alatt.  Szóval kiderül, hogy nicsak, ők is tudnak a veszélyről, épp ezért már előkészületeket is tettek az ügy érdekében.

salvation1.jpg

Pilot inkább egy ilyen ismerjük meg a szereplőket. A folytatásban pedig a vált vállnak vetve birkózzunk meg a közeledő világvégével- szerű felvezetést követhetünk nyomon. Ahogy haladunk majd a továbbiakban a történettel,úgy update-eljük a sorozat többi részét is, addig is jó szórakozást kívánunk ha belekezdenétek…

salvation2.jpg

Szeretnél mindig a legfrissebb és legjobb műsorokról értesülni? Kövess minket!  

Ez az oldal ingyenes és így is marad. Ha támogatnád a munkát, kérlek küldj egy kávé árát, hogy még jobban menjen. Nagyon köszönöm!

Leave a Reply