A Mulan kihagyja a mozit és a Disney Plusra érkezik

Egészen elképesztő hírrel áll elő Bob Chapek Disney-vezér tegnap este. Az idei év egyik legnagyobb produkciója, a 200 millió dollár költségvetéssel készülő Mulan többszöri mozis halasztás után a Disney streaming platformjára, a Disney Plusra érkezik szeptember 4-én, ráadásul külön díj ellenében, ami egy teljesen új modellt jelent az eddig megszokott egyszeri és korlátlanul használható havidíjas szolgáltatások között.

A Mulan lesz az első nagyobb költségvetésű film, amely kihagyva a mozis premiereket egyenesen egy streaming felületen landol, ráadásul nem is csekély külön díj ellenében, amit nem lesz egyszerű lenyomni az előfizetők torkán. Ezen a tényen még az sem fog nagyot változtatni – amire Chapek is felhívta a figyelmet, hogy a Mulan Disney Plus premierje kizárólag azokban az országokban fog megtörténni, ahol jelenleg elérhető a szolgáltatás, így Amerikában, Kanadában, Új-Zélandon, számos nyugat-európai országban és a most bejelentett Indonéziában, ahová Indiához hasonlóan a Hotstarrral közösen indul szeptemberben. (Hazai megjelenésről még nincsenek információk.)

Ezekben az országokban a Mulan egyszeri 29,99 dolláros díjért lesz elérhető, és olyan családbarát alkotásokhoz fog csatlakozni, mint a szintén streamingre érkező Scoob! valamint a Trollok a világ körül, amelyek együttesen közel 100 millió dollárt hoztak a Disney számára.

Persze Chapek igyekezett gyorsan leszögezni, hogy a Mulan Disney Pus-os megjelenése egyedi, és egyelőre nem jelent a Disney számára egy új üzleti modell bevezetését, azonban jól tudjuk, hogy a jelenlegi pandémia-helyzetben semmi sem nevezhető holtbiztosan a filmiparnak, így egy jól teljesítő Mulan akár új fejezetet is nyithat a streaming piacon.

#MűsoronPlus #DisneyPlus #Mulan

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.