Légy részese a Rák ellen a Balaton körül kezdeményezésnek

A Bike Post Freedom sajtóközleménye a Műsoron.hu főszerkesztőjének jótékonysági akciójáról:

A Műsoron.hu alapító-szerkesztője egy jótékonysági akciót hirdet a leukémiás gyerekek megsegítésére, és közben mesél saját betegségéről is, hogyan küzdött évekig a rákkal és két évvel a csontvelő transzplantációját követően hogy vág neki a Balaton körüli 203 km-es távnak.

Flóra és Zoli ugyan két különböző vérképzőszervi daganatban szenvedett, azonban két évvel ezelőtt mindketten átestek egy életmentő csontvelő transzplantáción. Mindketten évekig harcoltak a rák ellen, és ugyan voltak néhányszor elég válságos állapotban, de mindvégig kitartottak a gyógyulásuk mellett. Most két évvel a transzplantációjukat követően elhatározták, hogy egy jótékony cél érdekében elindulnak biciklivel a Balaton körül, és adományokat gyűjtenek a leukémiás gyerekek megsegítésére.

A balatoni körüli bicikliút 203 km, ami egy egészséges embernek is komoly kihívást jelent, nemhogy egy transzplantáción két éve átesett embernek, így az akciót próbálták saját tempójuk és egészségi állapotuk szerint megtervezni. Éppen ezért a teljes távot négy szakaszra bontották, több megállóhellyel és alternatív pihenési lehetőségekkel, hogy ne terheljék túl az évek során kemoterápiával leterhelt szervezetüket.

Az akció augusztus 24-én indul Balatonakarattyáról, és augusztus 28-án ér véget szintén Balatonakarattyán. A teljes távot Zoli fogja végigtekerni, aki már tavasz óta kizárólag kerékpárral közlekedik és így jár rendszeres kontrollokra, csonterősítő kezelésekre is. Segítője pedig Flóra lesz, aki néhány szakasz erejéig maga is becsatlakozik a tekerésbe, ám alapvetően a háttérben fogja segíteni és koordinálni a kezdeményezést.

A Rák ellen a Balaton körül akció célja, hogy Flóra és Zoli bemutassa a magyar tengert saját szemszögükből, hogyan élték meg a rák elleni küzdelmüket, és milyen érzés új életükkel egy ilyen rendhagyó kalandba részt venni, miközben felhívhatják a figyelmet a vérképzőszervi daganatban szenvedő gyerekekre is. Útjuk során adományokat gyűjtenek a leukémiás gyerekek kezelésére, így közvetlen módon COVID-járvány idején is bárki bekapcsolódhat a Balaton körüli rák ellenes biciklizésbe. A közösségi csatornákon végig nyomon lehet követni majd a kezdeményezést, és képes- valamint rövid videós bejegyzésekkel bárki megismerheti a csodákkal tarkított  203 km-es balatoni  távot, és a szakaszokon található látnivalókat illetve nevezetességeket is.  

Az akcióban Flóra és Zoli mellett a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány is szerepet vállalt, így rajtuk keresztül bárki támogathatja a leukémiás gyerekeket. Közvetlenül lehet adományt küldeni az Alapítvány számára. Bankszámlaszám: 11743002-20194468-00000000 VAGY 16200106-11574312-00000000, és a közlemény rovatba mindenképpen be kell írni: „Rák ellen a Balaton körül”

Az aktivitás napjaiban az Alapítvány rendelkezésre bocsátja az Adhat Vonalat, és ezen is bárki teljesen átláthatóan tud adományozni.

Légy részese a Rák ellen a Balaton körül kezdeményezésnek. Ismerj meg egy rendhagyó Balatont Flóra és Zoli szemszögéből, miközben segíthetsz a leukémiás gyerekeknek is. Augusztus 28-án elindulunk, reméljük, hogy nagyon sokan fogtok velünk tartani. Az akciót a Bike Post Freedom oldalon fogjuk közvetíteni, amit megtaláltok a Facebookon illetve az Instagramon, viszont a Műsoron.hu is alkalmalként beszámol róla, hogy jött létre Flóra és Zoli igaz története.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.