Hamarosan érkezik a Netflix a Vodafone TV boxaiba?

Úgy tűnik, hogy végre beér a korábban emlegetett Vodafone Netflix házassága a hazai piacon is, hiszen a Netflix hivatalos magyar információs oldalán (help.netflix.com/hu) feltűnt egy saját szócikk a Vodafone TV set-top boxról, annak elérhető funkcióiról, és arról, hogyan állíthatod be fiókodat és hogyan jelentkezhetsz ki belőle.

Egyelőre nem lehet a beállításokat megtekinteni, azonban a tény, hogy Netflixezésre alkalmas eszközként tűnt fel a Vodafone TV box  a Netflix hivatalos oldalán, egy hamarosan sorra kerülő bevezetésre utal. A jelenség nem egyedüli, hiszen ugyan ez a szócikk Csehországbn is megjelent cseh nyelven, amit azóta már el is távolítottak, és a Netflix illetve a Vodafone TV hazai bevezetése mindkét cég esetében leginkább a cseh piaci terjeszkedéshez hasonlítható.

A dolog annyiban nem is meglepő, hogy még 2018 októberében a Netflix és a Liberty Global bejelentette, hogy az utóbbi médiaeszközei támogatni fogják a Netflixet, így háztartások millióiba fognak a UPC boxokba integrálva eljutni a streaming óriás tartalmai. Akkor nekünk ez azért volt érdekes, hiszen a Liberty Global akkor még nálunk is UPC kábelszolgáltató néven volt jelen, ám több más leányvállalattal együtt eladták a Vodafone-nak, így az UPC és a Vodafone Magyarországon is egyesült, de a Netflixre még várni kellett. Úgy látszik egészen mostanáig.

2018-ban ez a boxokba integrált Netflix mindkét fél számára egy teljesen logikus és járható útnak tűnhetett, hiszen a hazai szolgáltatók elég jól ismerik a magyar igényeket és viszonyokat, a dolog pedig mindenki számára kisebb kockázatvállalással is egy új és dinamikusan fejlődő piaci rés kiszolgálásával kecsegtetett. Azonban a tényleges bevezetés a piaci viszonyok átalakulásával egy időre megrekedt, ám ahogy egyre nő az igény a streaming iránt, egyre égetőbb egy hasonló disztribúciós megállapodás a felek számára, bár konkrétumokról egyelőre szinte semmit sem lehet tudni.

Mindenesetre nem lenne meglepő, ha a korábbi ígéretekhez megfelelően a Netflix mellett feltűnne az HBO GO vagy netán később a Disney Plus vagy más streaming platform is, ám ezekről szintén keveset tudni. Ami biztos, hogy a Vodafone TV egy ilyen komplex streaming platform integrációval elég vonzó tudna lenni a hazai piacon is.

A Műsoron korábban ígért Vodafone TV tesztjével szeretném a Netflix integrációt megvárni.

Természetesen rákérdeztem a Vodafone Magyarországnál, hogy mikorra tervezik a bevezetést, amint válasz érkezik, frissítem a cikket és megírom a közösségi oldalunkon is.

Frissítés:

A Vodafone sajtóosztályán elmondták, hogy a vállalat az ügyféligények figyelembevételével folyamatosan fejleszti mobil- és vezetékes portfólióját. Célja, hogy a Vodafone TV platformon keresztül a legnépszerűbb televíziós és broadcast tartalmakat egy helyen, az ügyfelek ízlését szem előtt tartva tegye elérhetővé, ezért azon dolgozik, hogy – a jelenleg megtalálható Youtube és Amazon Prime mellett – további streamingszolgáltatók is elérhetővé váljanak a Vodafone Tv felületén. A kínálat változásáról és az elérhető műsorkínálatról a Vodafone Magyarország hivatalos csatornáin keresztül tájékoztatja ügyfeleit.

#Netflixvilág #MűsoronPlus #VodafoneTV #HBOGO

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.