Oszd meg a cikket másokkal is:

Az Apple tervei szerint az ősszel érkező új operációs rendszerfrissítése, a macOS 11 Big Sur hozadékaként végre a beépített Safari böngésző is támogatni fogja a Netflix műsorainak teljes körű 4K felbontását.

Mindez azt jelenti, hogy közvetlen a Safari böngészőből megnyitva a Netflix videói már Dolby Vision HDR-rel együtt képesek lesznek futni az elérhető legnagyobb felbontásban (Ultra 4K), a jelenleg alkalmazott 1080p helyett. Eddig számítógépen Windowsra, és azon belül is Microsoft Edge böngészőre vagy a Netflix Windows 10 dedikált applikációjára volt szükség, hogy a Prémium Netflix előfizető elérje ezt a felbontást.

Viszont ahogyan a The Verge cikke is megjegyzi, a Prémium csomaggal rendelkező Mac előfizetőknek a teljes 4K HDR Netflix élményhez nem csak a Big Sur-ra lesz szükségük, hanem Mac HDR támogatás is kell, amivel a legtöbb 2018-óta forgalomba hozott vas rendelkezik, a támogatott készülékek listáját pedig itt tudjátok megnézni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy Mac gépek esetében jelenleg is csak a Safari kínál 1080p streaming felbontást. Ha ugyanis Chrome, Opera vagy Firefox böngészőből nyitjuk meg a Netflixet, legfeljebb 720p minőséget kapunk, ami azért jelentős minőségromlást jelent, így ezt jó tudni, mielőtt valaki így használná Mac gépén a streaming szolgáltatást. A Big Sur megjelenésével a Safari egyébként is jelentősen fejlődik majd a böngészési sebességben (az előzetes ígéretek szerint 50%-al gyorsabb lehet a Chrome-nál), és a teljes 4K HDR támogatással végre a Netflix Prémium tagság is maximalizálható lesz.