Perry Mason az HBO-tól megkapja, amit 2020-ban elvárhatunk:személyiséget

Meglehetősen vastag porréteget kellett letörölni az 1957-től 1966-ig vetített TV-klasszikus Perry Mason bűnügyi sorozatról, hogy 2020-ban is eladható legyen, ráadásul olyan prémiumcsatorna karolta fel a projektet, amelyik a streaming-háború kellős közepén még inkább nagypályán játszik, és nem igazán adná nevét holmi olcsó elsárgult koppintásokhoz.

Amikor elsőként olvasni lehetett róla, hogy az HBO elkészíti a legendás Perry Mason nyomozós sorozat ezredfordulós előzménysorozatát, sokan attól tartottak, hogy egy ilyen műfaj sikeres adaptálása még nekik is túl nagy falat lesz. Ha már az első résznél elvérzik és nem adja majd vissza az adott korszak korrumpált, feszültségektől terhes gazdasági vonásait, a kutya se fogja majd hétről hétre várni a következő epizódot, hiszen a prémium szolgáltató továbbra is kitart a heti egy rész politikája mellett, ami még inkább az első benyomás szerelmeseinek kedvez.

https://youtu.be/5g4ui9J786I

Nos, úgy látszik az HBO egész jó érzékkel nyúlt hozzá Perry Mason komor bűnügyi karakteréhez, ami már az első résztől kezdődően működik, és ez a lendület képes magával ragadni a nézőket attól függetlenül, hogy tudják-e egyáltalán, hogy ki volt az amerikai televíziósás egyik első bálványa, az ikonikus Perry Mason.

A kritikusok máris oda vannak a nagyközönség számára vasárnap (nálunk hétfő hajnalban) elérhető sorozatért, ráadásul felhívják a figyelmet a szereplőválogatásra is, hiszen Matthew Rhys valóban kiválóan alakítja a némileg depresszív nyomozót, aki képes az adott időben ellensúlyozni a történet rendezetlen mellékszálait, ami így egyben meggyőző képet mutat.

1931, Los Angeles. Miközben az ország nagyobb része a gazdasági világválságot nyögi, ez a város virágzik! Olaj! Olimpiai játékok! Hangosfilm! Vallásos hév! És egy gyerekrablás, ami nagyon-nagyon csúnya véget ért. Az Erle Stanley Gardner karakterei alapján készült sorozat Perry Masonnek, Amerika leghíresebb fiktív védőügyvédjének az eredettörténetét meséli el. Amikor az évtized bűnügye beesik az ajtaján, Mason az igazság nyomába ered, és miközben fény derül a város visszásságaira, ő talán rátalál a saját feloldozásához vezető útra. A sztori, valamint Mason saját karaktertörténete annyira meggyőzte a kritikusokat, hogy máris az év egyik legjelentősebb sorozataként tekintenek az HBO újoncára, ráadásul a Rotten Tomatos oldalán jelenleg 100%-os teljesítménnyel várja, hogy a nézők is belevessék magukat Los Angeles 30-as évekbeli noir-meséjébe.

A Perry Mason című sorozat szereplőgárdájában látható Matthew Rhys mellett John Lithgow, Tatiana Maslany, Juliet Rylance, Chris Chalk, Shea Whigham, Stephen Root, Gayle Rankin, Nate Corddry, Veronica Falcon, Jefferson Mays, Lili Taylor, Andrew Howard, Eric Lange és Robert Patrick.

Executive producerek (ábécésorrendben): Amanda Burrell, Robert Downey Jr., Susan Downey, Ron Fitzgerald, Joe Horacek, Rolin Jones és Timothy Van Patten (aki a sorozat egyik rendezője is); társ-executive producer: Aida Rodgers; producer: Matthew Rhys; alkotók: Rolin Jones és Ron Fitzgerald; készült Erle Stanley Gardner karakterei alapján.

A sorozat június 22-től magyar felirattal látható az HBO GO-n.

[smartslider3 slider=”11″]

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.