Kétmillió előfizetőt látott el a spanyol illegális streaming bűnszervezet

Az európai rendőrség olyan illegális tartalmakkal foglalkozó bűnszervezetet számolt fel, amely kétmillió embernek nyújtott különféle „online szolgáltatást”, ami annyira jól és hatékonyan működött, hogy saját ügyfélszolgálati rendszerrel működött. Tehát az illegális tartalmakra előfizetők egy külön erre a célra fenntartott vonalon rendezhették az „szolgáltatáshoz” tartozó ügyeiket.

[smartslider3 slider=”11″]

Az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) tájékoztatása szerint a bűnözői hálózat több mint öt éve működhetett, és nagyjából 40 ezer csatornához, filmhez és sorozathoz kínálhatott hozzáférést, köztük Netflix, Disney, Amazon és más tartalmakhoz is.

A Bloomberg arról írt, hogy az évek alatt 15 millió eurót (hozzávetőleg 17 millió dollárt) költhettek az előfizetők az illegálisan stremelhető tartalmakra, amiket főként PayPal-kifizetésekkel, banki átutalásokkal és kriptovalutákkal bonyolítottak le.

A csoport elsősorban Spanyolországból működött – nyilatkozta a lapnak az Európai Unió Büntető Igazságügyi Együttműködési Ügynökség (Eurojust). Az összehangolt műveletben 15 házkutatást hajtottak végre Európa-szerte, amely során 11 embert tartóztattak le. Az Eurojust szerint kilenc országban összesen 50 szervert, luxusautókat, ékszereket, készpénzt és kriptovalutákat lefoglaltak összesen körülbelül 4,8 millió euró értékben.

Mindez azt is mutatja, hogy még mindig komoly igény mutatkozik a különböző csatornák és streaming szolgáltatók tartalmainak illegális terjesztésére, amit nagyon nehéz felderíteni. A Spanyolországból irányított bűnszervezet likvidálásával viszont komoly előrelépést sikerült az Eurojustnak felmutatnia.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.