Profi magyar streaming szolgáltatás indult az art mozi szerelmeseinek

Hatalmas űrt betöltve végre elindult Cinego SVOD (streaming) szolgáltatás, az egyetlen art filmekre specializálódott online videótéka Magyarországon. A kínálatban megtalálhatóak a legnagyobb fesztiválok – többek között Cannes, Velence, Berlin, Toronto, Karlovy Vary – sikerei éppúgy, mint az elmúlt évek legjelentősebb hazai alkotásai.

[smartslider3 slider=”11″]

A Cinego megjelenése jelentős előrelépést jelent a legális online filmnéző oldalak piacán: mivel elsősorban az art mozik közönségét szólítja meg, így filmválasztéka nagymértékben eltér más szolgáltatásokétól. Jelenleg a Cirko-Film, Cinenuovo, magyarhagya és Mozinet filmjei szerepelnek a platformon, de a jövőben más forgalmazók kínálatából is szemezgethetnek az ínyencek.

A Cinego ma indult, és itt érhető el. A közel 180 film között már induláskor látható az idei Oscar- és Arany Pálma-díjas dél-koreai Élősködők, a mozikban hatalmas sikerrel futott Toni Erdmann, a Murakami Haruki novellája alapján készült Gyújtogatók, és Elia Suleiman közvetlenül a mozik bezárása előtt bemutatott szatírája, A Mennyországnak kell lennie.

A kínálatba bekerült számos dokumentum- és természetfilm (Lumière!, 1989 – Határon, Arcélek, útszélek, Apáim története, A Föld sója, 20.000 nap a Földön, Évszakok stb.), valamint egészestés animációs alkotás (Ruben Brandt, a gyűjtő, A messzi Észak, A vörös teknős stb.) is.

Természetesen magyar filmek sem hiányozhatnak: az Oscar-díjas Saul fia, a Velencében elismert Napszállta, az Arany Medve-díjas Testről és lélekről, a Cottbusban kitüntetett Déva mellett már az induláskor olyan friss filmek láthatók, mint a FOMO – Megosztod, és uralkodsz, illetve a Valan – Az angyalok völgye. A választék  folyamatosan bővül újdonságokkal.

Az oldal támogatja a Google Chromecast és Apple Airplay protokollt is, így ezekkel könnyen külső forrásból is lehet streamelni a filmeket. Az újabb TV-ken pedig a beépített böngészővel is működik az Cinegót.

Néhány részlet a szolgáltatás működéséről

Egy konkrét film esetében a kölcsönzés általában 650 Ft, így közvetlenül a böngésződből (vagy a fenti lehetőségekkel) lehet megnézni az adott filmet, 30 napig korlátlan mennyiségben. Amennyiben valaki szeretné birtokolni, tehát hagyományos módon saját használatra letölteni az alkotást, akkor a letöltés opció általában 1 300 Ft, így MP4 formátumban történik a letöltés, ami örökre szól, tehát a kiválasztott film, ahogy a Google filmek estében végleg a tiéd lehet. Több film esetében lehetőség van havi vagy éves előfizetéses konstrukcióra (1 500 Ft havonta, vagy 15 000 Ft évente), így majdnem az egész katalógusunkhoz hozzá lehet férni korlátlanul. Az előfizetésnél nem az összes vásárlással elérhető filmet lehet megnézni, de folyamatosan bővül a kínálat. Ezen felül előfizetés esetén egy órán belül csak három filmet lehet elkezdeni.

A tartalmakat MP4 (h264) formátumban lehet megszerezni, nagyjából 4500 Mbps bitrátával. Választani lehet képminőséget is: 1080p (fullHD), illetve 720p (HD), és hozzá sztereó audiósáv tartozik

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.