Ridley Scott összeállt az Apple-el, közben Tom Hardy-vel is új sorozatot fognak készíteni

Az Apple egy first look-együttműködési szerződést kötött Ridley Scott produkciós cégével a Scott Free Productionsal, írja a Deadline. A first look szerződés szerint az Apple kizárólagosságot kap a Scott Free projektjeinek első megtekintésére, tehát az almás cég szabadon válogathat közöttük, hogy melyiket szeretné megvalósítani a saját streaming platformjára. Az új trendek megfelelően több ilyen szerződést is kötnek a streaming szolgáltatók.

[smartslider3 slider=”11″]

Így a többéves megállapodás keretében a Scott Free tartalmakat fog gyártani az Apple dedikált streaming szolgáltatására, az Apple TV Plus-ra. A Scott Free cég munkáját pedig olyanok filmes szakemberek segítik majd, mint a rendező David Zucker (Airplane), Clayton Krueger producer és Terror sorozat co-executive producere Jordan Sheehan.

A Scott Free az Alien: Covenant előtt is több kasszasikert készített a hosszú évek során, elég csak felhozni a Top Gunt, a Gladiátort vagy a G.I. Jane-t. Több sorozatban is közreműködtek, ezek közé sorolható a The Good Wife, a The Good Fight, a The Man in the High Castle és a már említett The Terror. A cég megalakulása óta eltelt 25 évben több mint 100 Emmy jelölést szerzett, amelyből 22 elsőséget is bezsebelhetett, továbbá 28 Golden Globe jelölést is kaptak az általuk készült televíziós produkciók.

A napokban született másik megállapodás pedig azt mutatja, hogy jól működik a BBC One és az FX együttműködése. Tom Hardy, a producer Steven Knight és Ridley Scott az új évadra váró Taboo valamint az ünnepi időszak alatt sikeresen futó Karácsonyi ének (A Christmas Carol) limitált FX és BBC One sorozat  után ismét összeállt egy sorozatra, amely Charles Dickens klasszikusának, a Szép remények (Great Expectations) limitált hat részből álló sorozatadaptációja lesz. A sorozatot Knight írja, és FX Productions fogja előkészíteni (USA) a BBC One (Egyesült Királyság), a Scott Free és a Hardy Son & Baker közreműködésével. Executive producer lesz Ridley Scott, Tom Hardy, Dean Baker, David W Zucker és Kate Crowe. A sorozat valamikor 2021-ben várható.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.