Műsoron

streaming és mozi

Clark Olofssonról készít drámasorozatot a Netflix, főszerepben Bill Skarsgård

2020. május 11. 19:28 Nincs hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

Új drámasorozatban láthatjuk az Az című horror ikonikus alakját, a Pennywise-ot alakító Bill Skarsgårdot, a Netflix ugyanis berendelte a hat részből álló svéd Original minisorozatot, a Clark-ot.

Slider

A Netflix a svéd Clark Olofssonról készít egyfajta portrésorozatot, akit korábban celeb gengszternek is neveztek. A híres bűnöző az 1960-as években kezdte a “pályafutását”, és a svéd kortárs történelem egyik legvitatottabb személyiségévé vált. Többféle kábítószer-kereskedelem, gyilkosság, támadás, lopás és tucatnyi bankrablás kísérletében ítélték el, életének több mint felét rácsok mögött töltötte. Az 1970-es években Clark esete vetette fel a „stockholmi szindróma” gondolatát, társaival többször sikerült elmenekülniük a börtönökből és rablásokat követettek el egész Európában.

Bill Skarsgård szerepelni fog a hamarosan érkező Nettflix Original filmben, a The Devil All The Time thrillerben, valamint láthattuk a Sundance filmfesztiválon bemutatott Sony Pictures Classic alkotásban, Nine Days-ben is.

A Clarkot a Scandinavian Content Group fogja készíteni a Netflix számára, rendező Jonas Åkerlund (Lords of Chaos – Sötétség gyermekei) lesz. Forgatókönyvírók között szerepel Fredrik Agetoft, Peter Arrhenius, és Jonas Åkerlund, executive producerek Hans Engholm, Jonas Åkerlund és Bill Skarsgård.

A Clark a politikailag leginkorrektebb ember története, aki a politikailag leginkorrektebb életet éli. Egy ultra erőszakos, szellemes, érzelmes, egyszerre reális és szürreális életrajz, amely arcot ad a Stockholm-szindróma névadójának, viszont nem csak a Norrmalmstorg rablásról fog szólni. Bill Skarsgård tökéletesen illeszkedik ehhez, és a Stockholm szindrómát is élettel tölti majd meg a szerepével. A Netflix nemcsak a legnagyobb streaming szolgáltatás, hanem bátorságuk is volt elmesélni ezt a hihetetlen történetet – nyilatkozta a készülő sorozatról a rendező, Jonas Åkerlund.

Bill Skarsgårdot szerint Clark Olofsson a jó és a rossz szempontjából is egyike Svédország legszínesebb és legizgalmasabb személyiségének. A színész úgy látja, hogy Clark élete és története annyira hihetetlen és csavaros, amitől Scorsese is elpirulna.

Oszd meg a cikket másokkal is: