A mozik helyett a Netflixre érkezik a lengyelek sikergyanús horrorfilmje, az Éber erdő

Meghalnál internethez való hozzáférés nélkül? – teszi fel a kérdést az Éber erdő (W lesie dziś nie zaśnie nikt), a lengyelek tavasszal érkező fiataloknak szóló horrorfilmje, ami a COVID-19 kitörése miatt a román Miami Bici-hez hasonlóan mozik helyett streamingre, pontosabban a Netflix műsortárába fog hozzánk megérkezni.

[smartslider3 slider=”11″]

Bartosz M. Kowalski filmje az Éber erdő március 13-án pénteken mutatkozott volna be a mozikba, a koronavírus járvány viszont közbeszólt, így nagyvászon helyett a streaming óriás saját gyártásaként (Netfli Original) érkezett a műsortárba. A film ugyan rendelkezik magyar műsorlappal, viszont a pontos hazai megjelenés egyelőre nem ismert.

A trailer alapján a youngster horror kellően pörgős és a műfaj kedvelői is örülhetnek, hiszen sok vér és rettegés fokozza majd a film főként fiatalokra szabott hangulatát. Néhány technikai függőségben szenvedő tini elindul a Varsó melletti Kampinos Nemzeti Parkba „offline” táborozni azzal a méltó céllal, hogy intelligens készülékeiktől való függőségüket megszüntessék.

Kowalsky a TheFirstNews-nak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy az Éber erdő Netflixre történő átadásával a filmet egy teljesen új közönség számára nyitotta meg, ami áttörést jelenthet a többi lengyel film számára is. Egy másik lengyel film, Patryk Vega 2018-as thrillere A Boroszlói pestis (Plagi Breslau) például jövő hét szerdán érkezik a Netflix magyar műsortárba.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.