A Netflix szaúdi rendezőnővel készít disztópikus filmet a The Selection regényből

A Netflix berendelte Kiera Cass népszerű könyvsorozatának, a The Selection (A párválasztó) filmadaptációját, amit a Szaúd-arábiai rendezőnő Haifaa Al-Mansour fog elkészíteni.

[smartslider3 slider=”11″]

A The Selection első része még 2012-ben jelent meg, és további öt könyv készült el belőle. Az alapmű egy disztópikus jövőbe repíti az olvasót, ahol az országok lakóit csoportokra osztják egytől nyolcig tartó számozással. A történet szerint harmincöt lány új lehetőséget kap a sorstól; kiszabadulhatnak abból az életből, amibe beleszülettek. Hirtelen belépnek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordhatnak. Egy csodás palotában költöznek és Maxon herceg szívéért kezdenek el vetekedni egymással, azonban az egyik lány, America Singer számára kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Számára mindez azt jelenti, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire tulajdonképpen nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan.

A Wadjda (2012) és a The Perfect Candidate (2019) rendezője Al-Mansour már dolgozott a Netflixel, a 2018-as Vágjunk bele! című romkomja már magyarul is elérhető a streaming szolgáltató műsortárában.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.