Máris elérte az 50 millió előfizetőt a Disney Plus

A Disney dedikált streaming szolgáltatása tavaly november 12-én startolt el Amerikában, viszont máris elérte az 50 milliós előfizetői bázist, és egy új elemzés szerint az amerikai családok fele már Disney Plus előfizető.

[smartslider3 slider=”11″]

Az utolsó előfizetői adatok még február 23-án készültek, akkor 28,6 millió előfizetőről számolt be a cég, ami áprilisra csúszott fel a bűvös 50 millióra. Mindez azt jelenti, hogy alig két hónap alatt 21 millió új előfizetőre tettek szert, ami főleg annak fényében kiváló teljesítmény, hogy a nagy európai bevezetés az előző hónap végén (március 26-án) történt meg, tehát a friss számok még nem igazán tükrözhetik az öreg kontinens debütálását.

Egyébként a márciusi ütemezéssel az Egyesült Királyságban, Írországban, Németországban, Svájcban és Olaszországban vált elérhetővé a szolgáltatás, a francia premiert pedig a kormány kérésére április 7-re halasztották. Indiában külön partnerrel, Disney Plus Hotstar néven április 3-án indult el a szolgáltatás, tehát ez sem túlzottan befolyásolhatta az elképesztő terjeszkedést.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Disney Plust elemzők szerint jobban megviseli majd a koronavírus-járvány miatti forgatási leállások, hiszen túl sokáig nem építkezhetnek a régi klasszikus könyvtárra, az újak pedig pont most készülnének. A Netflix viszont több saját tartalommal rendelkezik, a friss Original tartalmak nagyobb részét pedig már a válság előtt leforgatták, sokakat pedig hatékonyság jegyében átütemeztek.

Az is igaz, hogy több mozis premiert is előbb vezettek be a Disney streaming platformjára. Ilyen például a Jégvarázs 2, aminek a streaming premierjét három hónappal a tervezett időpont (június 26) előtt, március 15-én már elérhetővé tettek, a Pixar új animációja az Előre (Onward) pedig szintén sokkal korábban, már április 3-án nézhető volt a Disney Plus-on.

A Netflix első negyedéves előfizetői adatait április 26-án publikálja a streaming óriás.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.