Az USA-ban már előzi a Disney Plus a Netflixet

A Netflix továbbra is uralja a globális streaming piacot, viszont a Disney Plus láthatóan óriási lendületet kapott az év első három hónapjában az Egyesült Államokban, pedig csak most áprilisban ünneplik fél éves születésnapjukat.

[smartslider3 slider=”11″]

Az appok népszerűségét vizsgáló Apptopia valamint a Braze ügyfélközpontú platformja által készített új jelentés szerint a Disney streaming szolgáltatása 2020-ban egyre inkább releváns tényező válik, pedig a vizsgált időszakban kizárólag Amerikában, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Hollandiában volt elérhető.

A jelentés 2020 első három hónapját vizsgálta, és tartalmazza az elmúlt egy év legnépszerűbb streaming alkalmazásait. Ez alapján a Netflix volt a legtöbbször letöltött streaming alkalmazás világszerte (59,1 millió letöltéssel), őt követte a YouTube (39,4 millióval), ám a Disney streaming appjának a 17,5 millió letöltése csak a hetedik helyre volt elegendő, de érdemes rápillantani az indiai Hotstar ötödik helyére is.

Apptopia és Braze

Viszont amint az Egyesült Államok területére szűkítjük ezt a listát, a dolog már sokkal izgalmasabb. A tengerentúlon a Disney Plus 14,1 millió letöltéssel vezet, szemben a Netflix (ami már elérte az USA streaming piac plafonját) 11,9 milliójával, mögöttük találjuk a Hulu platformját 8,1 millióval, viszont ne feledjük, hogy a Hulu már a Disney irányítása alatt áll, így a két szolgáltatás letöltésszámát összeadva már tetemes előnnyel rendelkeznek.

Ha azt gondoljuk, hogy a streaming piac izgalmas része a Disney és a Netflix magánháborújára korlátozódik, akkor nagyot tévedünk, hiszen egyikük sem nyerte meg az alkalmazásban eltöltött idő külön versenyét, amelyet a YouTube Kids platformja kaparintott meg az Egyesült Államokban és globálisan is.

Apptopia és Braze

A Disney Plus előretörése elég látványos főleg annak tükrében, hogy a nagy európai piacokon, mint az Egyesült Királyságban, Franciaország vagy Németországban csak áprilisban debütáltak, és akkor még nem beszéltünk az 1,3 milliárd lakosú Indiáról, ahol szintén ebben a hónapban indultak el az indiai Hotstar platform részeként, amely globális szinten az ötödik helyen áll, 21,2 millió letöltéssel.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.