A The Mandalorian elképesztő új technológiáját használták a Westworld harmadik évadában

Jonathan Nolan, a Westworld sci-fi/western sorozat egyik alkotója úgy nyilatkozott, hogy a harmadik évadban az Disney Plus sorozatának, a The Mandaloriannak a vizuális effektusait használták, hogy életre keltsék a Delos Destinations futurisztikus központját.

[smartslider3 slider=”11″]

A Westworld első két évadjában főként a vadnyugati helyszínek domináltak, amiket inkább androidok és kalandvágyó látogatók népesítettek be. A helyszínek többségét a kaliforniai Santa Claritában vették fel, ám az új évad előzetesében már egy futurisztikus San Francisco-t láthatunk.

Nolan a Variety-nek adott hosszabb interjúban arról beszélt, hogy a Westworld harmadik évadában a The Mandalorian sorozatban is használt új technológiát, az Industrial Light & Magic StageCraft-ot használták fel a Delos Inc. központjának élethű megjelenítéséért. Ennek lényege, hogy az eddigi zöld háttér helyett már egy realtime digitális 3D világot vetítettek a színészek mögé, ami sokkal élethűbb látványt nyújt, amelyben a színész már gond nélkül együtt tud mozogni a környezettel, ami óriási változás az eddigi kopár zöld háttérhez képest.

Ez az új technológia forradalmasítja a sorozatokban és filmekben alkalmazott digitális effektusokat, és aki látta már a The Mandalorian képi világát, az pontosan tudja, hogy mindez mit jelent akár Ultra HD 4K felbontásban.

Jon Favreau a Manadalorian alkotója szerint ez a technika teljesen megváltoztatja a filmkészítés módját, és valószínűleg a jövőben több sci-fi műsorban is ILM’s StageCraft Pazar élőképes technológiáját fogják majd alkalmazni.

A Westworld harmadik évada március 16-án hajnalban érkezik a HBO GO műsortárába.

[smartslider3 slider=”10″]

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.