Februárban érkezik egy lengyel Netflix film, amiben Bill Pullman sakkmesterként küzd a szovjetek ellen

A The Sinner (A tettes) után ismét láthatjuk Bill Pullmant a Netflixen, azonban most egészen más szerepkörben. 1962-ben járunk, éppen kirobbant a kubai rakétaválság, amikor a matekzseni Joshua Mansky (Pullman) egy Brooklyn-bárban iszogat, és odalép hozzá Eleanor Stone (Lotte Verbeek) az amerikai titkosügynök, hogy Varsóba repítse egy sakkpartira, amelynek a Szovjetunió és az USA közti háborúközeli állapotokat kellene elsimítania. The Coldest Game (A leghidegebb játék) címmel jön az első lengyel hidegháborús Netflix thriller, amely február 8-án vélhetően magyar felirattal hozzánk is megérkezik.

A kubai rakétaválság a Szovjetunió és az Amerikai Egyesült Államok közti külpolitikai konfliktus volt, amely a Kubába telepített szovjet atomrakéták miatt alakult ki. A lengyel Watchout Studio által készítette film egyértelműen Bobby Fischer és Borisz Vasziljevics Szpasszkij 1972-es, nyugat és kelet közötti világbajnoki döntőre hajaz, ám egy picit átformálva a mai kor szellemiségére, gazdagon megtöltve kémjátszmákkal és az alkoholista Mansky saját karaktertörténetével.

A filmet a lengyel Netflix által a Lengyel Filmművészeti Intézet is támogatta, az elsőfilmes Lukasz Kosmicki rendezésben. Producerek Daniel Baur, Krzysztof Terej, Piotr Wozniak-Starak. Billl Pullman mellett olyan színészeket láthatunk, mint Robert Więckiewicz, Lotte Verbeek (Outlander-Az idegen, Borgiák, Csillagainkban a hiba) , Aleksey Serebryakov, Corey Johnson, Nicholas Farrell, James Bloor, és Yevgeny Sidikhin.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.