Izgalmas bejelentésekkel nyílt meg a Netflix új bázisa Franciaországban

Reed Hastings a Netflix vezérigazgatója pénteken hivatalosan is megnyitotta a Netflix hatalmas új francia központját Párizs szívében, és ennek alkalmából néhány újdonságot és sok új tartalmat is bejelentett.

Az új központ nem a tartalomgyártásokért felel majd, hanem elsősorban háttérmunkákat fog végezni. Jelenleg 40 alkalmazottnak ad otthont az új létesítmény, viszont bővülés esetén további 100 dolgozó számára van még hely, ami azt is bizonyítja, hogy a Netflix egyre inkább elkötelezett Franciaország valamint a minőségi európai tartalmak irányába.

Mindez nem véletlen, hiszen Hastings a L’Express csütörtöki számában úgy nyilatkozott, hogy 2020-ban több mint százmillió eurót fordítanak francia tartalmakra, így a Netflix is nagy francia műsorgyártóvá fog válni, és nem csupán egy „hollywoodi tartalmakat exportáló cég” lesznek. Szorosabban együtt dolgoznak majd a francia alkotó közösséggel nagy show-műsorokon, filmeken, amelyeket ugyan Franciaországban készítenek, ám szerte a világban nézni fogják. A Netflix eddig is meglehetősen termékenyek volt a francia műsorokkal, hiszen nálunk is nagy siker a Marianne (horror) és a Mortel (A gyilkost keresve, sci-fi), valamint a The Hook Up Plan (Szerelem rendelésre, vígjáték) vagy a Family Business (Családi biznisz, dramedy) sorozat.

A L’Express interjúból azt is megtudhattuk, hogy a Netflixnek 6,7 millió előfizetője van Franciaországban, ami nem kis teljesítmény egy olyan piacon, amelyik kezdetben elég markánsan elutasította az amerikai streaming tevékenységet. A helyzet azonban mára teljesen megváltozott, aminek velős bizonyítéka az új francia központ létesítése. A megnyitóval egy időben a Netflix máris tovább növelte az eredeti francia saját gyártású tartalmakat, és 20 új (vagy folytatást kapó) produkciót jelentettek be.

Többek között ezek szerepelnek az újdonságok között:

  • BigBug, César-díjas Jean-Pierre Jeunet új filmje.
  • Fanny Herrero négy részből álló még cím nélküli sorozata.
  • Frederic Garcia Mortel sci-fi sorozatának 2. évada.
  • Sentinelle, Olga Kurylenko főszereplésével készülő akciófilm.
  • Arsène Lupin, Omar Sy és George Kay főszereplésével készülő sorozat.
  • La Révolution, egy történelmi thriller sorozat.
  • The Eddy, ami egy új sorozat Jack Thorne forgatókönyvíró közreműködésével.
  • Vampires, szintén egy új sorozat Oulaya Amamra és Suzanne Clément főszereplésével.
  • Valamint két cím nélküli dokumentumfilm, az egyik Nicolas Anelka futballistáról fog szólni.

A Deadline úgy tudja, hogy a Netflix Németországban és Olaszországban szeretne hasonló új központot létesíteni, viszont ezeknek az országoknak már vannak működő gyártási részlegei Londonban, Madridban és Amszterdamban.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.