Ryan Murphy és Michael Douglas sorozata lehet a Netflix egyik idei húzócíme

Sarah Paulson lesz Mildred Ratched

A Netflix már két éve megvásárolta a Ratched sorozat jogait, ami a Száll a kakukk fészkére című klasszikus film előzménysorozata, és a filmben szereplő legendás karakterről, Ratched nővérről fog szólni.

A sorozat egyik producere Ryan Murphy (American Horror Story, American Crime Story, Viszály), aki az alapötletet Evan Romansky frissen végzett írótól kapta, és együtt álltak neki a forgatókönyvnek, amihez az eredeti film producere, Michael Douglas (Kominszky-módszer) is bekapcsolódott, és a kész műsor a Netflixre fog érkezni.

A sorozat szinte teljes egészében Ken Kesey 1962-ben született regényének, és az 1975-ben készült filmnek a Száll a kakukk fészkére híres vővérére, Ratchet-re fog koncentrálni, ugyanakkor visszaugrunk azokra az évekre, amikor Ratchet nővér még kevésbé volt szörnyeteg a betegekkel.

Mildred Ratched nővért Sarah Paulson fogja alakítani, akit jól már ismerhetünk néhány Murphy produkcióból, például az American Horror Story 8. évadjából is, és a Netflix sem lehet idegen terep a számára, hiszen Sandra Bullock oldalán a Bird Box horrorban is feltűnt. A Ratched első évadában szerepet kap még Jon Jon Briones, Finn Wittrock, Charlie Carver, Judy Davis és Harriet Harris is, azonban.

A sorozat forgatása 2019 júliusában fejeződött be, és eredetileg úgy tervezték, hogy év végén, legkésőbb 2020 januárjában bemutatásra kerül, viszont a What’s on Netflix információja szerint a sorozatban megjelenő mentális egészség ábrázolása miatti problémák alakultak ki, ezért csúszik a bemutató. Viszont megoldódni látszanak a dolgok, mivel egy interjú során maga Ryan Murphy erősítette meg, hogy 2020 szeptemberében már láthatjuk az első évadot, többek között Magyarországon is.

Második évad is készül a sorozatból, hiszen egyben 18 epizódra szerződtek a gyártásával, amit két évadra bontottak, tehát a Netflix és a producerek is komoly potenciált látnak a Ratchedben.

Frissítés:

A sorozat szeptember 18-án érkezik a Netflixre, itt találtok friss jelenetképeket.

https://ew.com/tv/ryan-murphy-ratched-premiere-date-first-look-images/?utm_campaign=entertainmentweekly_entertainmentweekly&utm_content=manual&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_term=5f2194db82050700011cb718

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.