LeBron James műsorokat készít a Netflixnek, és az elsőt hamarosan nálunk is bemutatják

fotó: Variety/Netflix

A streaming műsorgyártás és a hozzá kapcsolódó elengedhetetlen produkciós cég alapítás olyan vonzó iparággá fejlődött, hogy sportolók és zenészek is műsorokat szeretnének rá készíteni.

Madam C. J. Walker rabszolga volt a 19. század végén, ám egy sugallatnak, no meg egy hajnövesztő szernek köszönhetően milliomos lett, amiből a Netflix és LeBron James cége egy limitált sorozatot készített Madam C. J. Walker címmel az Oscar-díjas Octavia Spencer (A segítség) főszereplésével, és hamarosan nálunk is bemutatják.

Madam C. J. Walker mosogatónőként dolgozott, és keresete még az egy dollárt sem érte el, amikor egy furcsa álom azt súgta neki, hogy állítson össze egy hajnövesztő tonikot. Az álom még a szer titkos összetevőit is megadta neki, így az 1,25 dolláros befektetés végül busásan megtérült, és  a mai napig létező és világszínvonalú, „csodatevő Walker-módszer” egycsapásra milliomos létbe repítette.

A sorozatban Madam C. J. Walkert az Oscar-díjas színésznő Octvia Spencer alakítja. A fekete hajkezelés úttörője – aki a századfordulón képes volt legyőzni a faji előítéleteket -, saját sikeres márkát épített, ezáltal ő lett az első saját erőből lett női afroamerikai milliomos.

A limitált sorozatot a SpringHill Entertainment és a Wonder Street készíti a Warner Bros támogatásával. Showrunnerek Elle Johnson és Janine Sherman Barrois, az író és co-executive producer Nicole Jefferson, de olyan neveket is olvasni a producerek között, mint Jamal Henderson (Mindhunter: Mit rejt egy gyilkos agya).

LeBron James és Maverick Carter 2015-ben indították el a SpringHill Entertainment produkciós céget azzal a céllal, hogy „lenyűgöző történeteket és műsorokat gyártsanak televízióknak és digitális streaming szolgáltatóknak. 2017-ben, amikor James először bejelentette, hogy cége készíti a limitált sorozatot úgy fogalmazott;

“Minden amerikainak ismernie kell Madam C. J. Walker történetét”

Pontos premier még nem ismert, azonban a Variety közölt néhány képet a sorozatról:

Fotó:Variety/Netflix
fotó: Variety/Netflix

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.