Ryan Murphy májusban mutatja be, miért fizetett érte a Netflix 300 millió dollárt

Kép: AHS Daily

A streaming óriás 2020-ra tervezett projektjei közül talán az egyik legizgalmasabb Ryan Murphy első teljes Netflix sorozata, a limitált kiadású Hollywood.

Ryan Murphy Hollywood forgatókönyvét még 2019 februárjában jelentették be, akkor azt is lehetett tudni, hogy a sorozatotba besegít Ian Brennan is, akivel a Fox „és” Netflix közös The Politican (A Politikus) előtt már a Scream Queens – Gyilkos történetben is együtt dolgozott. Technikai értelemben tehát a Hollywood lesz Ryan Murphy első szólóprojektje, miután 2018-ban 300 millió dollárért 5 évre a Netflixhez igazolt, mivel a The Politican valójában félig még Fox tulajdonnak számít.

A forgatás ugyan javában zajlik Los Angelesben, ami eltart 2020 január 15-ig, hogy aztán nekiálljanak az utómunkának, a The Hollywood Reporter ugyanakkor már premierdátumot is tudja, ami 2020 május 1-jén pénteken a munka ünnepén lesz. Az internetes portál a Bridgerton után 2020 másik legjobban várt forgatókönyvei közé sorolja a sorozatot.

https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/20-anticipated-new-scripted-tv-shows-2020-1263182

Ahogyan sok más Ryan Murphy produkcióban, a Hollywoodban is gyakran visszatérő arcokkal találkozhatunk. Négy ismerős színész tűnik majd fel az American Horror Story FX sorozatából (amit a Netflix kedvéért hagyott annyiban), mint Dylan McDermott, Darren Criss, Patti LuPone, Holland Taylor, tehát a sorozat rajongói az új Netflix szériában is megkapják esedékes AHS adagjukat.

A történetről még keveset lehet tudni, azonban annyi biztos, hogy az 1940-es évek Hollywoodjában játszódik, egy izgalmas szlogennel: „Szerelmes levél Tinseltown aranykorának” – ami a filmkészítés felvirágoztatására és annak életstílusára utal.

Egyelőre úgy tűnik, hogy limitált sorozatról van szó, ezért a Hollywoodnak nem terveznek folytatást, viszont a sajtóanyagban antológiát is említenek, így elképzelhető, hogy más szereplőkkel és más történettel, de viszont láthatjuk majd a sorozatot.

Ami biztos, hogy a Hollywood a Netflix 2020-as kiemelt sorozata lesz, ami már magyar adatlappal is rendelkezik.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.