A Netflix filmet készít Paul McCartney könyvéből, a Beatles tag írja hozzá a dalokat

Paul McCartney: High In The Clouds bemutatóján

Paul McCartney, a Netflix és a világ legrégibb, amúgy francia filmstúdiója a Gaumont együttműködésének köszönhetően animációs film készül a zenész több mint 10 éve megjelent High In The Clouds című mesekönyvéből.

Paul McCartney és a mű társszerzője, Philip Ardagh meseregénye egy olyan mókusról szól, akinek erdei otthonát lerombolják a bulldózerek, emiatt meghal az édesanyja, ezért az árván maradt mókus Wirral elindul, hogy megkeresse az állatok paradicsomát, Animaliát.

A Variety információi szerint McCartney egyrészt dalokat készít majd a produkció számára, de közben aktívan részt is vállal a film munkálataiban, viszont a korábbi hírekkel ellentétben a Variety Lady Gaga szerepvállalásáról nem tesz említést.

Az animációs műsor szkriptjét Jon Croker írja, aki egyébként a Paddingtonban és az Útvesztőben is dolgozott. A műsor mellé felsorakozott Bob Shaye és Michael Lynne a New Line Cinema alapítói, akiknek a nevéhez a Gyűrűk ura trilógia is fűződik, Sidonie Dumas, Christophe Riandee, Nicolas Atlan és Terry Kalagian.

Örülök a Netflix partnerségének. – mondta McCartney. Kiegészülve a Gaumonttal már egy lenyűgöző csapatot fogunk alkotni. Mindig is szerettem az animációs filmeket, ez egy fontos és szenvedélyes projekt számomra, ezért alig várom, hogy a világ is megláthassa.- nyilatkozta az egykori Beatles tag.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.