Oszd meg a cikket másokkal is:

A riválisok robbanásszerű növekedése ellenére (Disney+, Apple TV+) a Netflix továbbra is megőrizte vezető szerepét a streaming világában. Ennek megerősítése érdekében úgy tűnik, hogy a Netflix egy olyan menüt tesztel, amely számos új opciót tartalmaz, ideértve a műsorok régóta várt shuffle (véletlenszerű) gombját.

Az Android Police vette észre az UI verzióját a Netflix Android alkalmazásában. Ebből is látszik, hogy a streaming szolgáltató egy új funkciót tesztel, amely további menüt ad hozzá a kezdőképernyő minden egyes tartalmához. Ez a lehetőség a tartalmak alatt, az aktuális „információs” gomb helyére kerül.

Ha majd hosszasan megérinted ezt a gombot, megjelenik egy új menü, amelyben a lejátszás, alatta az információk/epizódok lehetőségei vannak, valamint a megosztás, osztályozás és hasonló műsorok megtekintésének lehetőségei. További figyelemre méltó újítás az „Eltávolítás a sorból” gomb, amely eltávolíthatja az adott tartalmat a Netflix „Nézd tovább” sorából. Ez akkor lehet majd hasznos, amikor tévedésből elindítottál egy filmet vagy sorozatot, és nem szeretnéd ebben a sorban látni, és mindez ne befolyásolja a Netflix ajánlórendszerét.

A legnagyobb kiegészítés azonban a Netflix műsorainak a véletlenszerű lejátszása. A platform ezt egy ideje már tesztelte, és ezt a lehetőséget korábban sokan különálló sorként észlelték a kezdőképernyőn, de a mostani újítás sokkal praktikusabbnak tűnik, például a kedvenc műsorok véletlenszerű lejátszásához.

Az viszont nem egyértelmű, hogy milyen ütemben jelenik meg az új menü – nálam például még nem működik -, de a tervek szerint valamennyi új funkció hamarosan mindenki számára elérhető lesz. Iphone frissítésről még nincs információ, amit bizonyára Scorsese sem támogatna.