Műsoron

streaming és mozi

Az ír (The Irishman)

2019. november 30. 17:11 Nincs hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

A Netflix egyik legjobban várt filmje Az ír már elérhető a Netflixen magyar szinkronnal és felirattal. Martin Scorsese eposza a hatalomról és a lojalitásról. A család befogadta, ő engedelmeskedett, őrizte a titkokat, átírta a történelmet. Főszereplők: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Bobby Cannavale és Ray Romano.  

The Irishman | Netflix Official Site

Hit man Frank Sheeran looks back at the secrets he kept as a loyal member of the Bufalino crime family in this acclaimed film from Martin Scorsese.

Az ír | Hivatalos előzetes

Martin Scorsese Az ír című szervezett bűnözést körüljáró eposza Robert de Niro, Al Pacino és Joe Pesci főszereplésével a háború után Amerikát mutatja be Frank Sheeran, egy második világháborús veterán, és a XX. század leghírhedtebb alakjainak dolgozó simlis és bérgyilkos szemén át.

A film előzetese (magyar)

Az ír | Utolsó előzetes

Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci a főszereplői Martin Scorsese AZ ÍR című filmjének. A gengsztereposz a háború utáni Amerika szervezett bűnözését mutatja be Frank Sheeran, egy második világháborús veterán, és a XX. század leghírhedtebb alakjainak dolgozó simlis és bérgyilkos szemén át.

A film utolsó előzetese (magyar)

Kritikák

3,5 órányi tömény gengsztergyönyör Martin Scorsese-től – Az ír kritika

Korunk egyik legmeghatározóbb rendezője Martin Scorsese ( A tégla, Viharsziget, Nagymenők, A Wall Street farkasa, Taxisofőr, Casino), hiszen ő egy olyan elit klubba tartozik, ahol már az alkotó neve eladja a filmet. Scorsese képes volt évtizedeken keresztül releváns maradni, miközben egy régi és egy új közönséget is meg tudott szólítani a műveivel, ez pedig tényleg különleges dolog.

fmc.hu – Az ír (The Irishman) kritika: így kell klasszikus gengszterfilmet készíteni!

Martin Scorsese, Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci – igazi élő legendák, akiknek a nevük már egyenként is garanciát jelent az egyöntetű sikerre, hát ha még összeállnak egy közös produkcióra, amely lényegében összefoglalja életük teljes munkásságát. Az ír ötlete már évekkel ezelőtt megszületett, ám mivel egyik stúdió sem fogadta be a projektet, a Nelflixnél landolt.

Az ír – kritika

Scorsese filmjében a teljes hollywoodi olasz közösség felvonul, a távolmaradás csak igen indokolt esetben elfogadott. Az ír származású teherautó sofőr, Frank Sheeran a véletlennek köszönheti, hogy kapcsolatba került az olasz maffiával, ám ez a kapcsolat – a többiek – élete végéig kitart. Egyenessége és hűsége akár példaként is szolgálhatna, ha nem másokat tett volna el láb alól.

KRITIKA: Az ír

Frank Sheeran (Robert De Niro) világéletében parancskövető ember volt. Nem kérdezett, nem moralizált, csak megtette azt, amit kértek tőle, és attól “mindenkinek jobb lett”. Kivéve persze azoknak, akiket a parancsot követően küldött másvilágra.

Tényleg ez a film nem kellett nektek?

Kell egy kis idő, amíg az ember rájön Az ír t nézve, hogy mennyire nagyszerű filmet is lát.

https://www.rottentomatoes.com/m/the_irishman
Oszd meg a cikket másokkal is: