Februárban jön a Netflix első DVD és Blu-Ray kiadása, számos extra tartalommal

Alfonso Cuaron Roma című filmje lesz az első Netflix film, amely DVD és Blu-Ray kiadást fog kapni a híres Criterion Gyűjteményben, ami februárban kerül forgalomba, számos extra tartalommal, írja a Variety.

A film mellett öt különálló dokumentumfilmet is találunk a gyűjteményben, többek között a film létrehozásáról is. Ugyanazt a 4K Master és Dolby Atmos hangot fogja tartalmazni, mint a mozi kiadásban, mivel a streaming technológia még mindig nem képes teljesen visszaadni ezt a felbontást. A Roma egyébként számos szakmai díjat kapott.  Elnyerte a legjobb rendezésért és operatőrért járó aranyszobrot, valamint a legjobb idegennyelvű Oscart is megszerezte.

Ezzel tehát a Roma az első Netflix film, amelyet hozzáadtak az egyik legkeresettebb DVD gyűjteményhez, ami fontos lépést jelent a streaming szolgáltatónak, hogy valódi filmstúdióként is tekintsenek rá, így nagyobb eséllyel tárgyalhat majd például mozikkal is, és kevésbé nézik ki díjátadókról, szűk szakmai fórumokról.

A lemezen szereplő dokumentumfilmek között látható lesz a Road to Roma, interjú Cuarónnal, dokumentumfilmek a hangzásról, a produkció utáni folyamatokról, a moziba kerülés kampányáról, valamint társadalmi hatásokról Mexikóban.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.