Oszd meg a cikket másokkal is:

Rövid kedvcsináló érkezett az Oscar-díjas Paolo Sorrentino sikersorozatának, Az ifjú pápának a folytatásához, ám Az Új Pápa (The New Pope) nem Jude Law alsógatyás tengerparti sétálásától számít kiemelkedő sorozatfolytatásnak.

Az ifjú pápa maga volt a tökéletesség, már ha azt vesszük figyelembe, hogy hasonló, pápáról szóló sorozat korábban nem készült, főként olyan nem, amelyben a pápát inkább istenkáromlóként kezdték lefesteni, mint sem a katolikus egyház legfőbb jótevő pásztorának. Még ha az egész sorozat jellegéből fakadóan érződött, hogy Sorrentino sajátos karakterábrázolással egy mesterművet alkotott, a Jude Law által megformált fiktív XIII. Piusz pápa (azaz Lenny Belardo) eleinte rengeteg kérdőjelet hagyott a nézőkben.

Az ifjú pápa aztán hatalmas siker lett, és nem volt kérdés, hogy Sorrentinonak muszáj valami folytatást kreálni a sorozathoz, még ha a végjátékot tekintve most még nehéz elképzelni, hogyan tudta mindezt kivitelezni. Sorrentino az új pápa szerepére John Malkovichot szerződtette, és be kell vallani, hogy a korai képek, valamint a most látott teaser alapján Malkovichnak nagyon jól áll ez a pápai karakter. Feltűnik még a folytatásban Sharon Stone és Marilyn Manson is, szóval reméljük, hogy ez a pozitív utóérzés kitart majd a második évad fináléjáig.

YouTube

Academy Award-winning director Paolo Sorrentino returns with The New Pope, his second original series set in the world of the modern papacy. Written by Sorrenttino with Umberto Contarello and Stefano Bises, the nine-episode original series features Jude Law and John Malkovich. Sharon Stone and Marilyn Manson guest star.

Az ifjú pápa folytatásának első teasere

Ha igazak a pletykák, akkor jövő év elején folytatódik a sorozat Az Új Pápával, amihez érkezett egy rövid teaser, ami ugyan azzal a zenei aláfestéssel és túláradó pökhendiséggel rendelkezik mint elődje, sőt, talán erre még rá is tesz egy lapáttal, ami csak tovább fokozza a várakozást.

Az első évadot a HBO GO-n tudjátok megnézni, amelynek itt találjátok a streaming műsorlapját:

Az ifjú pápa 1. évad – HBO GO

Öt ország tévéseinek összefogásával, az HBO közreműködésével készítette sorozatát Paolo Sorrentino, A nagy szépség Oscar-díjas rendezője. A széria az egészen fiatal, és amúgy első – fiktív – amerikai pápának, XIII. Piusznak a története.