A Netflix algoritmusok helyett emberekre bízná a műsorok új válogatását

A Netflix szeretné megújítani ajánló rendszerét, ezért új funkciót tesztel az applikációjában, amit egyelőre IOS felhasználók próbálhatnak ki.

A Netflix Spotify mintára szerkesztők által készített tematikus műsorajánlókkal (listákkal) dobná fel a platformját, amire már ráfért némi ráncfelvarrás. Amennyiben a teszt sikeresnek minősül és tetszeni fog a felhasználóknak is (jelenleg A/B teszt zajlik), akkor a streaming szolgáltató valamennyi eszközén elérhetővé teszi az újdonságot.

Ennek lényege, hogy a Netflix különböző kategóriákban, napszakokhoz, eseményekhez vagy kiemelt közösségektől ajánl emberek (szerkesztők) által válogatott tartalmakat, úgy mint „Kritikusok ezeket a sorozatokat szeretik” vagy az „Éjszakai filmnézéshez”.

Így néz ki az új kategória

Az eddig látottak alapján 40 vagy akár 70 címet is tartalmazhat egy tematikus lista, amit akár követni is lehet, (Follow), így mindig értesítést kapunk, amint új tartalom kerül bele. Azt is láthatjuk, hogy mennyien követik az adott gyűjteményt. Az új funkció közvetlen a kezdő képernyőre, felül a saját lista mellé kerül Collections (Gyűjtemények) címmel, és véglegesítés után valószínűleg ez is megkapja majd a teljes magyar lokalizációt.

Collections

Egész jó ötletnek tűnik a Netflix részéről, hogy tematikus gyűjteményekkel dobja fel ajánlórendszerét, amire nagy szüksége is lesz az egyre durvuló streaming versenyben. Az lenne még igazán izgalmas, ha a felhasználók saját listákat is készíthetnének, amiket szintén be lehet követni vagy akár megosztani, mi mindkettőnek örülnénk.

Kövessd a Műsoront a Facebookon!:

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.