E3: A Netflix logója már csak a tejesdobozokról fog hiányozni

A streaming szolgáltatók között mostanra szinte a létért folyó küzdelem alakult ki, ami arra készteti a piaci szereplőket, hogy további jövedelmező területeket is meghódítsanak.

Az idei évben ez az óriási verseny még jobban kiéleződik, hiszen ősszel jelenik meg a Disney saját streaming szolgáltatásával (Disney+), és az Apple is belekacsint a húsosfazékba, az almás cég saját platformja (Apple TV+) szintén ősszel érkezik, tehát rögtön két új szereplővel is gazdagodunk. A Netflix eddig is meglehetősen jól reagált a különböző piaci környezetekre, viszont az újonnan belépő erős vetélytársak ellen valami friss és eredeti ötletre volt szüksége. Itt jön képbe a játékipar.

A különböző kábel- és streaming csatornákon futó sorozatok, úgy mint a Walking Dead vagy a Trónok harca már korábban megkapták a saját játékadaptációjukat, és ez fordítva is igaz; játékból is készítenek sorozatot, elég ha csak a decemberben a Netflixre érkező The Witcher lengyel fantasy szerepjátékra gondolunk. Ez a trend most erősödni látszik, és a Netflix egyre jobban kezd ráfeküdni erre a témára, ami nem is meglepő, hiszen óriási plusz bevételekre (és új előfizetőkre) tehet szert, ami döntő lehet a jövő streaming versenyében.

Az idei E3 tökéletes esemény, hogy a szolgáltatók bemutassák idei terveiket ebben a kiaknázatlan szektorban, amire a Netflix rá is csapott. A Behaviourral, a Ubisofttal, a Robloxszal és az Epic Games-szel közösen fejlesztik a Stanger Things új évadához kapcsolódó játékot, ami idén fog megjelenni, és valamennyi játékplatformon elérhető lesz.

És most az augusztusban érkező The Dark Crystal: Age of Resistance animációs bábsorozatához készült el egy taktikai RPG, szintén valamennyi jelentős platformot lefedve (PC, Mac, PS4, Nintendo Switch, Xbox One).

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics valamikor az év utolsó negyedében érkezik, és elég valószínű, hogy ezzel nem állnak le. További címek és játékadaptációk várhatóak.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.

Leave a Reply