Műsoron

streaming és mozi

E3: A Netflix logója már csak a tejesdobozokról fog hiányozni

2019. június 14. 16:15 Nincs hozzászólás
Oszd meg a cikket másokkal is:

A streaming szolgáltatók között mostanra szinte a létért folyó küzdelem alakult ki, ami arra készteti a piaci szereplőket, hogy további jövedelmező területeket is meghódítsanak.

Az idei évben ez az óriási verseny még jobban kiéleződik, hiszen ősszel jelenik meg a Disney saját streaming szolgáltatásával (Disney+), és az Apple is belekacsint a húsosfazékba, az almás cég saját platformja (Apple TV+) szintén ősszel érkezik, tehát rögtön két új szereplővel is gazdagodunk. A Netflix eddig is meglehetősen jól reagált a különböző piaci környezetekre, viszont az újonnan belépő erős vetélytársak ellen valami friss és eredeti ötletre volt szüksége. Itt jön képbe a játékipar.

A különböző kábel- és streaming csatornákon futó sorozatok, úgy mint a Walking Dead vagy a Trónok harca már korábban megkapták a saját játékadaptációjukat, és ez fordítva is igaz; játékból is készítenek sorozatot, elég ha csak a decemberben a Netflixre érkező The Witcher lengyel fantasy szerepjátékra gondolunk. Ez a trend most erősödni látszik, és a Netflix egyre jobban kezd ráfeküdni erre a témára, ami nem is meglepő, hiszen óriási plusz bevételekre (és új előfizetőkre) tehet szert, ami döntő lehet a jövő streaming versenyében.

Az idei E3 tökéletes esemény, hogy a szolgáltatók bemutassák idei terveiket ebben a kiaknázatlan szektorban, amire a Netflix rá is csapott. A Behaviourral, a Ubisofttal, a Robloxszal és az Epic Games-szel közösen fejlesztik a Stanger Things új évadához kapcsolódó játékot, ami idén fog megjelenni, és valamennyi játékplatformon elérhető lesz.

És most az augusztusban érkező The Dark Crystal: Age of Resistance animációs bábsorozatához készült el egy taktikai RPG, szintén valamennyi jelentős platformot lefedve (PC, Mac, PS4, Nintendo Switch, Xbox One).

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics Gameplay – Nintendo Treehouse: Live | E3 2019

This live demonstration from E3 2019 gives you and the world the first in-depth look at The Dark Crystal: Age of Resistance – Tactics, which is based on the new show. You’ll get to see the destructible environments and environmental effects, as well as the core mechanics that strategy fans can sink their teeth into.

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics valamikor az év utolsó negyedében érkezik, és elég valószínű, hogy ezzel nem állnak le. További címek és játékadaptációk várhatóak.

Oszd meg a cikket másokkal is:

Hozzászólás