„A szívem szakad meg. Potyognak a könnyeim” – magyarok reakciói a Csernobil sorozatról

Ezen a héten érkezett a Csernobil című limitált minisorozat második része a HBO GO-ra, és magyar nézők máris meglehetősen érzelmesen reagáltak a látottakra. És még van hátra 3 rész, nem túlzás tehát azt állítani, hogy a sorozat nagyon rátapintott egy borzalmas esemény ma is aktív ütőerére, ami milliók életére volt közvetlen hatással.

A minisorozat az 1986-os csernobili nukleáris katasztrófa történetét, az emberiség történetének legsúlyosabb, ember által előidézett katasztrófáját, illetve az orosz tudósok Európa megmentéséért folytatott drámai küzdelmét dolgozza fel.

„A legfélelmetesebb 2 óra amit valaha láttam, felülmúl bármilyen horror filmet”

Mielőtt azonban mi is foglalkoznánk részletesen a sorozattal, meg kell állni egy pillanatra, hiszen ritkán olvasni olyan kommenteket és véleményeket sorozatról, főleg ilyen korai szakaszban, amik a Csernobil kapcsán megjelennek a Twitteren és a közbeszédben.

Érdemes tehát belenézni a sorozatba, hamarosan mi is érkezünk egy hosszabb értékeléssel, de talán megvárjuk a végét, hogy mi is feldogozzuk a látottakat.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.

Leave a Reply